Hoe voorspellen we je je keuze voor een voornaam?

Mensen hebben zeer uiteenlopende smaken. Dat zie je ook in de naamkeuze voor hun kinderen. Maar is de keuze voor een bepaalde voornaam wel zo uniek als vele ouders denken?

Names I Like helpt toekomstige ouders in de keuze van een naam voor hun kindje. Wij stellen een aantal persoonlijke suggesties op, gebaseerd op de smaak van elke gebruiker.

We horen je het al denken: hoe kunnen wij nu weten wat jouw smaak is? Om je smaak te achterhalen hebben we twee dingen nodig: het gezond verstand en een stevige portie statistiek.

In deze blog lichten we enkele statistische concepten achter Names I Like toe. Want met statistiek kunnen we veel te weten komen. Ook benieuwd?

Placeholder image

Wat is de kans dat er een naamgenoot in je kind zijn klas zit?

06 April 2020

Wil jij liever niet dat je kindje zijn naam deelt met andere klasgenootjes? Als je voor een populaire naam kiest is deze kans reƫel. Wij becijferen het even voor je.

Placeholder image

Welke voornamen zijn trending en hoe ontdekken we deze?

09 August 2019

In deze blogpost bekijken we 10 trending meisjes- en jongensnamen en tonen we ook hoe we deze hebben gevonden. Als bonus tonen we ook 10 voornamen dewelke hun populariteit peilsnel daalt.

Placeholder image

Nederlandse versus vlaamse voornamen

26 February 2019

Nederlanders en Vlamingen spreken allebei dezelfde taal. Maar kiezen ze ook voor dezelfde voornamen?

Placeholder image

Een verhaal van een lange staart

26 February 2019

De helft van de bevolking kiest 1 van de 100 meest populaire babynamen.